MIBRASA - REFERENCJE
HMB 75 - DeMachinist - Rotterdam (Holandia)
Restauracja DeMachinist, położona w dzielnicy Lloyd w Rotterdamie (Holandia), ma wnętrza ozdobione starymi rybackimi elementami i słoneczny taras z widokiem na rzekę Schie.
To sprawia, że budynek który od 1940 roku do 2005 roku był Szkołą Inżynierską, obecnie pełni rolę kawiarni i restauracji oraz posiada pomieszczenia przeznaczone do różnych działań, takich jak wynajem biur, kino, czy miejsca do organizacji koncertów .
Szef kuchni i właściciel Marcel Beijerling zobowiązuje się do kuchni organicznej ze świeżych, sezonowych i lokalnych produktów, które mają być dodane jako integralna część menu z szerokim wyborem przystawek, dań głównych i deserów.
Czerwony piec HMB 75 Mibrasy znajduje się w centrum otwartej kuchni w której są grillowane selekcjonowane mięsa, ryby i warzywa.
"Piec Mibrasa jest dla nas idealny, ponieważ pozwala nam na tworzenie wszelkiego rodzaju potraw wzmacniających smak wszystkich potraw i osiągających niepowtarzalny aromat. Dlatego piec Mibrasa jest podstawą naszej kuchni, działa przez cały dzień na pełnych obrotach! "- mówi Marcel Beijerling Chef.
Odwiedź stronę DeMachinist
https://www.demachinist.nl/home
HMB Mini - Paco Pérez Miramar 2* Michelin - Llançà (Hiszpania)
Światowej sławy restauracja Paco Pérez Miramar posiada 2 gwiazdki Michelin i znajduje się w Llança, pięknej nadmorskiej miejscowości na wybrzeżu Costa Brava.
Piec Mibrasa Mini został niedawno zainstalowany w kuchni Miramar, przyczyniając się do sensacyjnego menu degustacyjnego obejmującym ogromne 30 różnorodnych potraw. Miramar stara się wykorzystywać produkty tradycyjne pochodzące z lokalnych upraw , wchodząc na nowe sfery innowacji i torując drogę w awangardowej kuchni.
"Gotujemy to co nas inspiruje - z duszą - ponieważ uważamy, że to jest najlepsze, co możemy zaoferować naszym gościom" - Paco Pérez definiuje styl gotowania Miramar.
Odwiedź stronę Paco Pérez Miramar
http://restaurantmiramar.com/en/
HMB AB-SB 75 - 1 Michelin Star Esperanto - Sztokholm (Szwecja)
Prowadzona przez uznanego szwedzkiego kucharza Sayana Isakssona, restauracja Esperanto która posiada 1 gwiazdkę Michelin została wymieniona w The World's 50 Best Restaurants i została wyróżniona nagrodą "Najlepsza restauracja w Szwecji 2014", drugi rok z rzędu (wg White Guide).
Jedzenie serwowane w Esperanto jest opisane jako mające skłonność do ponadczasowości, zabawy i nowatorstwa, spoczywa na fundamencie klasycznego gotowania oraz inspiracjami z całego świata.
Mibrasa stała się kluczowym członkiem zespołu Szefa kuchni Isakssona; piec tworzy partnerstwo, w którym obie strony mają tę samą wizję - jak rozpalić i obudzić kulinarne doświadczenia swoich klientów.
"Chcemy zaapelować do wszystkich zmysłów. Z Mibrasa otrzymujemy inny wymiar dla naszego języka gastronomicznego." - Sayan Isaksson
Odwiedź stronę Esperanto
http://www.esperantorestaurant.se/en/esperanto-en/
HMB SB 110 - The Social Kitchen - New Plymouth (Nowa Zelandia)
The Social Kitchen znajduje się na północnej wyspie w Nowej Zelandii w mieście New Plymouth. Po wejściu do restauracji, odnajdziesz się w przytulnym środowisku które prezentuje zarówno rustykalny oraz elegancki wystrój.
Aby stworzyć domową atmosferę, piętro restauracji dzieli przestrzeń z otwartą kuchnią, prezentując piec Mibrasa HMB SB 110, gdzie wachlarz potraw eklektycznych jest gotowany z wykorzystaniem lokalnych składników z północnych regionów wyspy.
"Wykorzystanie pieca węglowego Mibrasa umożliwia naszym kucharzom gotowanie z autentycznością, która zachowuje naturalne aromaty." - Social Kitchen.
Odwiedź stronę The Social Kitchen
http://www.social-kitchen.co.nz
HMB AB-SB 110 - Fümé - Dubaj (UAE)
Opisywana jako sąsiedzka jadłodajnia, Fümé jest restauracją przyjazną i niefrasobliwą znajdującą się w Dubai Marina.
Fümé - czyli wędzić - nie jest jedyną metodą gotowania którą posiada ta restauracja w swoim menu, wykorzystuje nowe i rzadko stosowane techniki kulinarne do przygotowywania mięsa i ryb, takie jak marynowanie, konserwowanie, ciepłe i zimne wędzenie, solenie i duszenie. Takie eksperymentalne podejście pozwala restauracji na prezentowanie światowych kuchni - jednocześnie utrzymując potrawy jako skromne i zdrowe.
To jest oczywiste, że kuchnia Fümé ma zainstalowany piec MIBRASA HMB AB-SB 110, przyczyniając się do wyszukiwania i wydobywania nowych smaków z produktów żywnościowych wysokiej jakości.
Odwiedź stronę Fümé
http://fume-eatery.com
HMB AB SB 110 - Deins - Hannover (Niemcy)
Restauracja Deins znajduje się w holu odnowionego hotelu Congress Hotel am Stadpark w Hanowerze.
Styl wnętrza restauracji wykorzystuje mieszankę materiałów z drewna, szkła i stali, co daje bardzo nowoczesny charakter przemysłowy. Ta unikalna koncepcja ma odbicie w menu, gdzie piec MIBRASA AB SB 110 służy do serwowania grillowanych specjałów z mięs , ryb i warzyw sezonowych.
Atmosfera Deins wyróżnia się naturalnym i wyluzowanym stylem, w którym goście mają zagwarantowaną najwyższą jakość posiłków popijanych kieliszkiem wina z ich szerokiej selekcji.
Odwiedź stronę Deins
http://www.deins.net
HMB 75 - Hadskis - Belfast (Irlandia Północna)
Prowadzony przez dwóch północno- irlandzkich przyjaciół, Hadskis to stylowa i klasyczna restauracja w samym sercu tętniącej życiem dzielnicy Katedry w Belfaście.
Na restauracyjnym piętrze znajduje się otwarta kuchnia, w której goście mają kontakt wzrokowy z jedzeniem wychodzącym z pieca - srebrnego MIBRASA HMB 75. Powodzeniem cieszą się żeberka i filet z jagnięciny grillowane na węglu. Bar oferuje światową listę win i koktajli, odpowiednią do towarzystwa z eklektycznym menu.
Odwiedź stronę Hadskis
http://www.hadskis.co.uk
HMB 75 - Sir Catering - Drongen (Belgia)
Jasper i Tim tworzą dynamiczny duet oferujący wykonanie na zamówienie prywatnych imprez cateringowych.
Namiętny w kuchni o wysokich standardach dla konceptualnego profilu cateringowego, zespół koncentruje się na potrzebach swoich klientów; dostosowując się do każdego budżetu, miejsca i sezonowych produktów o najwyższej jakości.
Odwiedź stronę Sir Catering
http://sircatering.be
HMB AB SB 75 - Agua - Ciutadella de Menorca (Hiszpania)
Restauracja Agua, która znajduje sie w otoczeniu uroczych ścian hotelu Faustino, położona jest w samym sercu zabytkowego centrum miasta Ciutadella de Menorca. Znana ze swojej kuchni, gdzie składnik jest kluczem, restauracja jest prowadzona przez szefa kuchni Víctora Corchado, który przybył na wyspę zdobywając doświadczenie w różnych znanych restauracjach, takich jak Atrio z 2 gwiazdkami przewodnika Michelin.
W kuchni jest zainstalowany srebrny piec Mibrasa HMB AB-SB 75 który odgrywa kluczową rolę w gotowaniu szefa kuchni Corchado. Aqua szczyci się świeżością lokalnych składników, zachowaniu ich oryginalnych smaków i dostarczenia produktu końcowego o najwyższej jakości.
Firma Mibrasa jest dumna że ma możliwość współpracować z zespołem restauracji Agua.
Odwiedź stronę Agua
http://www.canfaustino.com/agua-restaurante/