MIBRASA - REFERENCJE

HMB 75 - DeMachinist - Rotterdam (Holandia)

05_demachinistRestauracja DeMachinist, położona w dzielnicy Lloyd w Rotterdamie (Holandia), ma wnętrza ozdobione starymi rybackimi  elementami i słoneczny taras  z widokiem na rzekę Schie.

To sprawia, że   budynek który  od 1940 roku do 2005 roku był Szkołą Inżynierską,  obecnie pełni rolę kawiarni i restauracji oraz posiada pomieszczenia przeznaczone do różnych działań, takich jak wynajem biur, kino, czy miejsca do organizacji koncertów .

Szef kuchni i właściciel Marcel Beijerling zobowiązuje się do kuchni organicznej ze świeżych, sezonowych i lokalnych produktów, które mają być dodane jako integralna część menu z szerokim wyborem przystawek, dań głównych i deserów.

Czerwony piec HMB 75 Mibrasy znajduje się w centrum otwartej kuchni w której są grillowane selekcjonowane mięsa, ryby i warzywa.

"Piec Mibrasa jest dla nas idealny, ponieważ pozwala nam na tworzenie wszelkiego rodzaju potraw wzmacniających smak wszystkich potraw i osiągających niepowtarzalny aromat. Dlatego piec Mibrasa jest podstawą naszej kuchni, działa przez cały dzień na pełnych obrotach! "- mówi Marcel Beijerling Chef.

Odwiedź stronę DeMachinist
https://www.demachinist.nl/home

HMB Mini - Paco Pérez Miramar 2* Michelin - Llançà (Hiszpania)

0001_mibrasa_rest-miramarŚwiatowej sławy restauracja Paco Pérez Miramar posiada 2 gwiazdki Michelin i znajduje się w Llança, pięknej nadmorskiej miejscowości na wybrzeżu Costa Brava.

Piec Mibrasa Mini został niedawno zainstalowany w kuchni Miramar, przyczyniając się do sensacyjnego menu degustacyjnego obejmującym ogromne 30 różnorodnych potraw. Miramar stara się wykorzystywać produkty tradycyjne pochodzące z lokalnych upraw , wchodząc na nowe sfery innowacji i torując drogę w awangardowej kuchni.

"Gotujemy to co nas inspiruje - z duszą - ponieważ uważamy, że to jest najlepsze, co możemy zaoferować naszym gościom" - Paco Pérez definiuje styl gotowania Miramar.

Odwiedź stronę Paco Pérez Miramar
http://restaurantmiramar.com/en/

HMB AB-SB 75 - 1 Michelin Star Esperanto - Sztokholm (Szwecja)

mibrasa_esperanto_chef_2Prowadzona przez uznanego szwedzkiego kucharza Sayana Isakssona, restauracja Esperanto która posiada 1 gwiazdkę Michelin została wymieniona w The World's 50 Best Restaurants i została wyróżniona nagrodą  "Najlepsza restauracja w Szwecji 2014", drugi rok z rzędu (wg White Guide).

Jedzenie serwowane w Esperanto jest opisane jako mające skłonność do ponadczasowości, zabawy i nowatorstwa, spoczywa na fundamencie klasycznego gotowania oraz inspiracjami z całego świata.

Mibrasa stała się kluczowym członkiem zespołu Szefa kuchni Isakssona; piec tworzy partnerstwo, w którym obie strony mają tę samą wizję - jak rozpalić i obudzić kulinarne  doświadczenia swoich klientów.

"Chcemy zaapelować do wszystkich zmysłów. Z Mibrasa otrzymujemy inny wymiar dla naszego języka gastronomicznego." - Sayan Isaksson

Odwiedź stronę Esperanto
http://www.esperantorestaurant.se/en/esperanto-en/

HMB SB 110 - The Social Kitchen -  New Plymouth (Nowa Zelandia)

mibrasa_social_kitchen_001The Social Kitchen znajduje się na północnej wyspie w Nowej Zelandii w mieście New Plymouth. Po wejściu do restauracji, odnajdziesz się w przytulnym środowisku które prezentuje zarówno rustykalny oraz elegancki wystrój.

Aby stworzyć  domową atmosferę, piętro  restauracji dzieli przestrzeń z otwartą kuchnią, prezentując piec Mibrasa HMB SB 110, gdzie  wachlarz potraw eklektycznych jest gotowany z wykorzystaniem lokalnych składników z północnych regionów wyspy.

"Wykorzystanie pieca węglowego Mibrasa umożliwia naszym kucharzom  gotowanie z autentycznością, która zachowuje naturalne aromaty." - Social Kitchen.

Odwiedź stronę The Social Kitchen
http://www.social-kitchen.co.nz

HMB AB-SB 110 - Fümé -  Dubaj (UAE)

mibrasa_fume_01aOpisywana jako  sąsiedzka jadłodajnia,  Fümé  jest restauracją przyjazną i niefrasobliwą znajdującą się w Dubai Marina.

Fümé - czyli wędzić -  nie jest jedyną metodą gotowania którą posiada ta restauracja w swoim menu, wykorzystuje nowe i rzadko stosowane techniki kulinarne do przygotowywania mięsa i ryb, takie jak marynowanie, konserwowanie, ciepłe i zimne wędzenie, solenie i duszenie. Takie  eksperymentalne podejście pozwala restauracji na prezentowanie  światowych kuchni - jednocześnie   utrzymując potrawy jako skromne  i zdrowe.

To jest oczywiste, że kuchnia  Fümé ma zainstalowany piec MIBRASA HMB AB-SB 110, przyczyniając się do wyszukiwania i wydobywania nowych smaków z  produktów żywnościowych wysokiej jakości.

Odwiedź stronę Fümé
http://fume-eatery.com

HMB AB SB 110 - Deins -  Hannover (Niemcy)

Restauracja Deins znajduje się w holu odnowionego hotelu Congress Hotel am Stadpark w Hanowerze.

Styl wnętrza restauracji wykorzystuje mieszankę materiałów z drewna, szkła i stali, co daje bardzo nowoczesny charakter przemysłowy. Ta unikalna koncepcja ma odbicie w menu, gdzie  piec MIBRASA AB SB 110 służy do serwowania grillowanych specjałów z  mięs , ryb i warzyw sezonowych.

Atmosfera Deins wyróżnia się naturalnym i wyluzowanym stylem, w którym goście mają zagwarantowaną najwyższą jakość posiłków popijanych kieliszkiem wina  z ich szerokiej selekcji.

Odwiedź stronę Deins
http://www.deins.net

HMB 75 - Hadskis - Belfast (Irlandia Północna)

1Prowadzony przez dwóch północno- irlandzkich przyjaciół, Hadskis to stylowa i klasyczna restauracja w samym sercu tętniącej życiem dzielnicy Katedry w Belfaście.

Na restauracyjnym piętrze znajduje się otwarta kuchnia, w której goście mają kontakt wzrokowy z  jedzeniem wychodzącym z pieca - srebrnego MIBRASA HMB 75.   Powodzeniem cieszą się żeberka i filet z jagnięciny grillowane na węglu.  Bar oferuje światową listę win i koktajli, odpowiednią do towarzystwa  z  eklektycznym menu.

Odwiedź stronę Hadskis
http://www.hadskis.co.uk

HMB 75 - Sir Catering - Drongen (Belgia)

w001Jasper i Tim tworzą dynamiczny duet oferujący wykonanie na zamówienie prywatnych imprez cateringowych.

Namiętny w kuchni o wysokich standardach dla konceptualnego profilu cateringowego, zespół koncentruje się na potrzebach swoich klientów; dostosowując się do każdego budżetu, miejsca i sezonowych produktów o najwyższej jakości.

Odwiedź stronę Sir Catering
http://sircatering.be

HMB AB SB 75 - Agua - Ciutadella de Menorca (Hiszpania)

0001webRestauracja Agua, która znajduje sie w otoczeniu uroczych ścian hotelu Faustino, położona jest w samym sercu zabytkowego centrum miasta Ciutadella de Menorca. Znana ze swojej kuchni, gdzie składnik jest kluczem, restauracja jest prowadzona przez szefa kuchni Víctora Corchado, który przybył na wyspę zdobywając doświadczenie w różnych znanych restauracjach, takich jak Atrio z 2 gwiazdkami przewodnika Michelin.

W kuchni jest zainstalowany srebrny piec Mibrasa HMB AB-SB 75 który odgrywa kluczową rolę w gotowaniu szefa kuchni Corchado. Aqua szczyci się świeżością lokalnych składników, zachowaniu ich oryginalnych smaków i dostarczenia produktu końcowego o najwyższej jakości.

Firma Mibrasa jest dumna że ma możliwość współpracować z zespołem restauracji Agua.

Odwiedź stronę Agua
http://www.canfaustino.com/agua-restaurante/